Rondreis Bangkok , River Kwai & Koh Samui (19 dagen)

Rondreis Bangkok , River Kwai & Koh Samui (19 dagen)

Tijdens deze (korte: 19 daagse!) rondreis Bangkok , River Kwai & Koh Samui in Thailand bezoeken we Bangkok, de hoofdstad van Thailand en verblijven aan de River Kwai in een Jungle resort. We vliegen daarna naar Koh Samui voor een heerlijke strandvakantie.

We vliegen ‘s avonds vanuit Amsterdam met Etihad airways naar Abu Dhabi en vervolgen onze reis naar Bangkok.

Op Schiphol blijkt onze avondvlucht om onbekende reden vertraagd. We zitten al aan boord, maar moeten uiteindelijk allemaal van boord. We wachten meer dan 4 uur op de luchthaven totdat we alsnog kunnen vertrekken. Het is ondertussen rond middernacht. We ontvingen de 4 uur dat we wachtten geen consumptie.

Helaas missen we door de opgelopen vertraging onze aansluitende vlucht in Abu Dhabi en krijgen we een voucher uitgereikt, voor een overnachting. Een mooi moment om Abu Dhabi even te bekijken. Alhoewel er niet veel tijd is en we rondom de luchthaven blijven.

Premier-Inn-Luchthaven-AbuDhabi

Het Abu Dhabi airport hotel, Premier Inn, waar we verblijven, is eenvoudig, maar voldoet. We slapen weinig. Die avond nog kunnen we gelukkig op de vlucht richting Bangkok.

De vlucht verloopt voorspoedig en brengt ons op de luchthaven van Suvarnabhumi Bangkok.

We regelen een taxi, gelukkig hadden we wat Baht gehaald op Schiphol voor onze eerste dag. Dat kwam voor de taxi goed van pas. We komen niet uitgerust, maar wel voldaan aan in het Centara Grand at Central Plaza LadPrao hotel in Bangkok.

Centara Grand at Central Plaza LadPrao Bangkok

Het Centara Grand at Central Plaza LadPrao Bangkok is een goed verzorgd hotel met zwembad en binnentuin in de Ladprao omgeving van Bangkok. Lees de volledige beoordeling

In dit hotel verblijven we twee nachten. Vanuit hier kunnen we de de stad Bangkok goed bereizen. ‘s Avond na het eten verkennen we de omgeving van het hotel. Het ligt wat buiten het centrum van Bangkok, maar het is vol leven en koopwaar op elke hoek van de straat. De volgende ochtend vertrekken we dan ook, na een heerlijk ontbijt in ons Grand at Central Plaza LadPrao hotel, richting het centrum van Bangkok. Op onze wensenlijst staat:
1. De Wat Pho tempel
2. Het paleis van de koning
3. KhaoSan Road
4. een ritje met de watertaxi
5. een bezoek aan een shopping mall (MBK?)
6. Lekker (thais) eten

Nadat we de monorail (opstapplaats ongeveer 5 min. lopen van het hotel) naar Bangkok hebben genomen komen we aan en springen we direct op de boot (watertaxi) die je kunt nemen om bijna elke bestemming in Bangkok te bereiken. Koop eerst een kaartje bij een ticketdesk aan het water en geniet de gehele dag van dit ideale, verfrissende en spectaculaire vervoersmiddel.

Een bezoek aan Wat Pho tempel

We stappen uit dichtbij de Wat Pho tempel en het Koninklijk paleis. Zodra je uit de boot stapt (grappig hoe de mannen die de watertaxi’s bedienen telkens hard fluiten) beland je in een wirwar van karakteristieke stalletjes en gebouwen waar allerlei koopwaar wordt aangeboden. Ik houd dikwijls niet van zulk toeristische gedoe, maar ik vond dit erg leuk. Het hoort er echt bij en gaf mij in iedergeval echt het gevoel in Bangkok te zijn.

Het Wat Pho complex is omgeven door een muur en wanneer je entree betaalt, (het is zoveel goedkoper dan het Koninklijke Paleis) kom je in een rustige binnenplaats met talloze tempels, buddha standbeelden en andere traditionele bezienwaardigheden. Hier loop je zo gerust een paar uurtjes rond. De wierrook bedwelmt onze zintuigen en spreekt bij mij in iedergeval goed tot de verbeelding. Ik ben in Bangkok, Thailand. De mooiste attractie, als je het zo oneerbiedig mag noemen, is de liggende Buddha. Deze is tientallen meters lang en geheel met bladgoud bedekt.

De sfeer in deze tempel is super gaaf en een beetje mystiek. Dat vind ik nou juist zo leuk van Azië in het algemeen.

Het bekende KhaoSan Road

Uiteindelijk verlaten we het Wat Pho tempel complex, we eten wat traditioneel thais in een restaurant tegenover het complex, en begeven ons richting Khaosan Road.
We nemen uiteraard weer de watertaxi en deze brengt ons vlug naar de juiste kade.

Vanaf de kade naar KhaoSan Road lopen we door een gezellige straat: Thanon Ram Buttri, met talloze gezellige barretjes, massage tenten (ik weet niet hoe ik het anders moet noemen). Dit ziet er allemaal zo sfeervol uit. Groene bomen en planten bekleden deze weg, de oude thaise structuur is te zien in de gebouwen en de bars zien er trendy maar zeer sfeervol uit. Aan het eind van de dag komen we hier nog terug om wat te eten.

Thanon Ram Buttri

KhaoSan Road daarentegen, is druk en vol met toeristen die heen en weer lopen over de straat. Er staan stalletjes met verkoopwaar (de bekende toeristische producten) en er hangen veel uithangborden aan de gevels. Ik vind deze bekende straat wat uitgeleefd overkomen, maar s’avonds als het donker is zal het vast een gezellige en spectaculaire lokatie zijn. We vermaken ons echter prima door de mensen te observeren en de sfeer te proeven. We drinken of eten wat en brengen zo de tijd door.

Na een middag wandelen en foto’s maken keren we weer terug naar ons hotel. We doen wat boodschappen in de omgeving en bereiden ons voor op de volgende dag.

Shopping in Bangkok

De volgende dag nemen we, na ons heerlijke ontbijt, de monorail richting het centrum van het shoppingmall gebied van Bangkok. Op onze verlanglijst staat eigenlijk alleen het bekende shopping center MBK. Daar zou je vanalles moeten kunnen kopen.

Eenmaal aangekomen, verbazen we ons over de drukte op de stoep maar ook op de weg. Er gaan meerdere monorail sporen over elkaar heen, waar de weg nog eens druk onder beweegt. In de verte zien we MBK. Maar tussentijds zien we de ene na de andere mooie entree van winkelcentra en dus duiken we overal even naar binnen.

Uiteindelijk hebben alle winkelcentra wel iets bijzonders. Ik ben vooral bezig met de sfeer, de aankleding en de luxe bouwstijl van deze malls. Mijn gezin is meer bezig met shoppen en kleding uiteraard! In deze omgeving kun je wel een hele dag doorbrengen. We genieten van het eten op de bovenste verdieping van een shopping center. We eten voor het eerst “Korean hotpot”… Niet iedereen kon het waarderen. Maar het concept was spectaculair met de steamboat stijl. (Steamboat is een soort van lopende band waarop kleine schaaltjes met producten langskomen en welke je kunt pakken om te consumeren. In dit geval kon je het in je “hotpot’ mikken.)
We genoten het meest van de sushi die ook werd aangeboden.

Overigens was ons bezoek aan de MBK, wel wat teleurstellend. Ik vond hier niet veel producten van mijn interesse. Het was vooral veel kleding en andere opelkaar geplaatste stalletjes in een winkelcentrum. Uiteindelijk kreeg ik nog ruzie toen ik wilde afdingen op een jurkje voor 1 van de kinderen. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om af te dingen. De verkoopster riep hard in het thais naar haar collega’s die vervolgens aansloten bij het geschreeuw. Je snapt het al; ik ben weggelopen en niet meer terug gegaan.

Vertrek richting River Kwai

Vanuit ons Grand at Central Plaza LadPrao hotel laten we ons, in een klein minibusje, in ongeveer 4 uur richting het noord-oosten van Bangkok dicht aan de grens met Myanmar rijden en verblijven we 2 volle dagen (3 nachten) in dichte jungle, aan de rivier Kwai, in het River Kwai Resotel.

De minivan die we hadden besteld was erg comfortabel en we maakten hier en daar een tussentop. Ondertussen zagen we het lanschap veranderen en we reden de stad uit, het rurale gebied in. Verderop zagen we bergen aan de horizon. Uiteindelijk kwamen we dichterbij de rivier. We zagen nog een grote slang op het weggetje die eindigde aan het water bij de drijvende opstappplaats. De chauffeur zegden we gedag en daar stonden we dan, in het midden van jungle, met alleen het geluid van jungle en de snel stromende rivier onder de bamboe opstapplaats. Nu hoorden we het geluid van een longtail boat (een soort platte houten kano met een man erop die een hele lange stang vasthoudt die in het water een schroef aandrijft) dichterbij komen, terwijl wij ons driftig insmeerden met muggen spray (zorg dat je voldoende DEET % hebt).

De longtail boat bracht ons en onze baggage binnen 20 minuten bij het resort. Wat een fantastische en spectaculaire tocht is dit. Je vaart supersnel de rivier af, er zijn rivier bochten, jungle en dieren te bewonderen, terwijl de koele wind langs je gezicht waait.

Uiteindelijk komen we aan bij de drijvende opstapplaats van het resort. Het water klotst tegen de bamboe drijvers, de longtailboat stopt de motor. Het enige wat overblijft is het geluid van de jungle, de vogels en soms hoor je een aap roepen. Wat een ervaring!

Aankomst in het River Kwai Resotel

Onze baggage wordt door de hotel medewerkers naar boven gebracht. Terwijl we plaatsnemen in het open restaurant, of lobby op de eerste verdieping krijgen we een welkomstdrankje. Het hotel is volledig uit tropisch hout gemaakt en oogt sfeervol en avontuurlijk doordat het aan de voorkant en de achterkant open is loopt het over in de natuurlijke omgeving met planten en het zwembad.

We begeven ons naar de hut die we hebben toegewezen gekregen. Het ziet er uit als zwart-wit achtige engelse huisjes met een rieten dak. Er is met wat improvisatie, plaats voor ons alle vier. Een tweepersoons bed met een roll-away bed (gewoon een extra opklapbed op wieltjes, dit vind je veel in hotels in Azië). De jongste slaapt tussen ons in op het tweepersoons bed.

River Kwai Resotel, River Kwai, Thailand

Het River Kwai Resotel ligt verscholen tussen de groene jungle aan de rivier de River Kwai op zo'n 4,5 uur rijden vanaf Bangkok. De locatie van dit resort hotel is afgelegen langs de historisch beroemde 'River Kwai'. Lees de volledige beoordeling

Tijdens ons verblijf besluiten we niet alle bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken, omdat ik het gewoon ook lekker vind om in dit resort aan het zwembad te liggen en te genieten van de natuur. We bezoeken dus niet de watervallen bijvoorbeeld, maar gaan wel raften op de rivier en beleven een onvergetelijke rit op olifanten door de dichte jungle.

Olifanten rit door de jungle langs de River Kwai

We hebben deze activiteit bij onze aankomst in het resort gereserveerd. Erg gemakkelijk, want zo stap je op en kom je terug in het hotel. We vertrekken ‘s ochtends na ons ontbijt. We begeven ons naar de “Jetty”, het drijvende vlot waarop we werden afgezet toen we bij het resort arriveerden. Ingesmeerd (tegen de muggen) en wel, staan we klaar om opgehaald te worden.

Een longtail boat haalt ons op en brengt ons rivier opwaarts naar een afgelegen jungle dorpje langs de oever. Onderweg varen we langs andere accommodatie. Een soort rieten huisjes of cabines drijven op het water. Met de groene hoge oevers op de achtergrond is het een plaatje en dit lijkt me ook prachtig om te overnachten. Mensen springen direct in de rivier voor een verkoelende duik. De stroming is erg sterk en als je stroom opwaarts in het water springt, kom je binnen notime verderop terecht en moet je vastklampen aan een paal of dergelijk van de accommodatie om niet te worden meegevoerd met de stroming. Voor kinderen onder de 10 jaar zou ik dit niet aanraden om te proberen.
Wij varen iets verder en stappen uit bij een soortgelijke accommodatie. Over een paar houten flonders lopen we langs de hutten, met planten begroeid, waar hangmatten hangen en sommigen niet kunnen weerstaan om er een dutje in te doen, terwijl het water kabbelend rustgevend geluid maakt.

Wij klimmen de berg omhoog via een steil pad of trap en komen uit in een jungle dorpje van niet meer dan 10 huizen (op palen) groot. Hier blijken de olifanten te “wonen’. We achten rustig af op een houten bankje, totdat iemand naar ons toe komt. We zien nog vlinders zo groot als een kleine steelpan en horen verder om ons heen dat er meerdere dieren in deze jungle wonen.
Een man komt naar ons toe en vraagt of we meelopen. Er is bij een huisje een mogelijkheid om trossen bananen te kopen voor de olifanten. Het wordt totaal niet aangedrongen, maar wij kopen er een paar. (Het kost bijna niets).

Eenmaal komen we aan bij een houten hut op palen en we bestijgen de trap. De rust van de jungle vind ik zo heerlijk. Opeens horen we in de verte het zuchten van een olifant en het slaan van takken. Tussen de bomen verschijnt een langzaam lopende olifant met een berijder erop, die de muskieten wegslaat met een palmblad.
Eenmaal bij de hut aangekomen, mogen we de olifant de bananen geven en stappen we op de rug van de olifant. Eene gek gevoel, terwijl het zitje namelijk naar 1 kant helt terwijl we erin stappen. Het gaat gelukkig goed.
En dan vertrekken we! De hid van de olifant voelt dik en de haren als van een grote bezem zo stug. Het voelt indrukwekkend als de olifant loopt, je beweegt mee van lonks naar rechts. De olifant zucht of blaast en je volt het onder je door je hele lichaam.

We lopen een rondje om een temple en stoepa complex, gemaakt van bladgoud, verscholen tussen de bomen in de jungle. Wat een prachtig gezicht. Onderweg wijst de berijder nog op een spin in een web, waar we onderdoor rijden. Een zwarte weduwe!

We komen na enige tijd weer terug in het dorp, we stijgen af van de olifant en bedanken de berijders. Het was een mooie spectaculaire ervaring. We lopen dezelfde steile weg terug naar de oever van de rivier alwaar we worden opgewacht door een man die ons terug zal brengen, stroom afwaarts, naar het resort.

Rafting op de River Kwai

De man die aan de oever op ons wacht deelt ons de zwemvesten uit en begeleidt ons op zijn van bamboe en riet gemaakte raft. We passen er makellijk op en maken onze rugzak, die niet waterdicht is, vast op ee droge hoge plek.

Nadat de man afzet van de oever, pakt de stroming onze raft op en we maken al snel aardig vaart, stroom afwaarts.
Op een breed stuk van de rivier, mogen we het water in. De kinderen mogen niet alleen en ik duik maar al te graag mee.
We drijven precies even snel als de raft. Een mooi moment op wat prachtige fotos en film te maken. Een gek gevoel in dat verkoelende water. Wat voor dieren zwemmen hier normaliter in de river Kwai? Krokodillen? Varanen?
Dan vraagt de man of de kinderen er weer uit komen op de raft. De stroming wordt te sterk. Wij, volwassenen mogen wel in het water om met de stroming mee te laten voeren tot aan de Jetty van het resort. Nu snap ik het! Ik moest emorm me best doen om een paal te grijpen en niet verder de rivier af te drijven. Het was spannend maar het lukte. De kinderen stappen veilig uit en we zijn weer terug bij het resort. Wat een ervaring. De rest van de middag zitten we aan het zwembad en boeken we een thaise massage in het resort, om ons nog eens lekker te ontspannen.

Die avond eten we op de veranda van het resort. We kijken uit over het verlichte zwembad de duisternis in van de jungle en de rivier. De jungle geluiden zijn wederom indrukwekkend.

‘s Ochtends is het tijd om te vertrekken. Na het ontbijt worden we met onze baggage door de longtail boat afgezet waar we met de minivan waren gedropt. De minivan was er niet. Nadat ik met de orgiansiate waar ik de minvan had besteld, belde bleek de man onderweg pech te hebben. We hebben wat langer gewacht maar uiteindelijk kwam de minivan opdagen en deze bracht ons direct (na een 4 uur durende autorit) naar de luchthaven van Bangkok voor onze vlucht met Thai airways naar Koh Samui.

Deze omschrijving is nog niet voltooid. Ik voeg elke keer een stuk tekst toe, dus kom s.v.p. spoedig terug voor meer!

Een strandvakantie op Koh Samui, Thailand

hier komt de omschrijving van onze aansluitende strandvakantie op Koh Samui.

Nora Beach Resort & Spa, Koh Samui

Het Nora Beach Resort & Spa, Koh Samui ligt op het eiland Koh Samui ongeveer 10 minuten rijden vanaf de luchthaven aan een hagelwit strand met wuivende palmen en een prachtige tuin met zwembad op een tropische wijze aangelegd. Lees de volledige beoordeling

vanaf € ,- per nacht (10-11 sept. - op basis van 2 pers.)

vanaf € ,- per nacht (10-11 sept. - op basis van 2 pers.)

We sluiten af in het Pullman hotel in Bangkok

hier komt de omschrijving van onze afsluitend verblijf in het Pullman Hotel Bangkok.

Pullman hotel Bangkok Thailand

Het Pullman hotel bangkok bevindt zich middenin het centrum van de stad en op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden. Het Pullman is een erg luxe hotel met een klein openlucht zwembad op een verdieping (wat vaak gebruikelijk is voor een standscentrum hotel) en trendy sfeer. Lees de volledige beoordeling

vanaf € ,- per nacht (10-11 sept. - op basis van 2 pers.)

vanaf € ,- per nacht (10-11 sept. - op basis van 2 pers.)